Ammatin ja liikkeenharjoittajan verotusmenettelyyn muutoksia 1.11.2018 lähtien

04.12.2018

1. Lisäennakko korvaa ennakon täydennysmaksun

Ennakon täydennysmaksu on poistunut käytöstä 1.11.2018 lähtien. Ennakon täydennysmaksun korvaa lisäennakko. Lisäennakkoa on haettava Verohallinnolta.

Lisäennakko haetaan pääasiassa OmaVero tilin kautta.

 

2. Katso maksutiedot OmaVerosta

Näet jäännösveron määrän ja maksutiedot OmaVerosta (vero.fi/omavero). OmaVeroon voit kirjautua esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Näet tiedot myös vuoden 2017 verotuspäätöksestä sekä sen mukana saamistasi tilisiirtolomakkeista.

Voit tarkistaa jäännösveron maksutiedot OmaVerosta. Voit myös maksaa jäännösveron OmaVeron kautta. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  

Verohallinto ei lähetä enää erillisiä maksumuistutuksia jäännösverosta, vaan ne on nähtävissä omaveropalvelussa, johon kirjaudutaan.

Tässä vielä linkki sivulle, jossa lisää ohjeita: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/maksaminen/jaannosveron_maksaminen/

 

3. Jäännösverosta maksettavan koron kertyminen muuttuu

Toiminimiyrittäjä voi täydentää korottomasti ennakkoperintäänsä 1 kuukauden ajan verovuoden eli tilikauden päättymisestä. Sen jälkeen, eli verovuoden päättymistä seuraavan toisen kuukauden alusta, lisäennakolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa lisäennakon eräpäivään saakka. 

Takaisin »